• LIDKOR
  • Таблетки за почистване на зъби с активен въглен, 38 г, 60 таблетки

Таблетки за почистване на зъби с активен въглен, 38 г, 60 таблетки

  • Марка: LIDKOR

Иновативен 100% натурален продукт за първокласно почистване на зъби.

Редовното използване на таблетките значително подобрява цялостното състояние на устната кухина.

 

Действие

- избелващо;

- антибактериално;

- бори се с бактериални инфекции;

- помага при възпаления;

- абсорбира замърсяванията;

- антисептично действие и унищожаване на всички вредни организми.

 

Как се използват

Вземете една таблетка, сдъвчете я, като използвате предните зъби и почистете зъбите с предварително намокрена четка, изплакнете.

Пени се лесно, почиства добре.

 

 

INCI: Xylitol, Microcrystalline cellulose, Dicalcium phosphate, Sodium bicarbonate, Kaolin, Sodium lauryl sulfoacetate, Charcoal powder, Aroma Menthol

 

Съставките отблизо

Xylitol - захарен алкохол, който се получава от сока на кора на бреза и не ферментира

1. Добър е за стоматологичното здраве

Различните видове вредни бактерии в устата се хранят със захар, растат, развиват се, а след това произвеждат киселини, които могат да увредят нашите зъби. Това води до кариес. Ксилитолът не се усвоява от бактериите и микроорганизмите и това намалява концентрацията им в устната кухина. Интересен е фактът, че когато бактериалните щамове се опитват да усвоят ксилитола, той разрушава тяхната способност да произвеждат енергия и води до унищожаването им.

ПРЕДИМСТВО: Ксилитолът предпазва от образуване на зъбна плака и намалява вредните бактерии.

 

2. Не засяга кръвната захар и нивата на инсулин

За разлика от обикновената захар, ксилитола има нисък гликемичен индекс. Може да се използва от диабетици или хора в риск от повишаване нивата на кръвна захар.

ПРЕДИМСТВО: Ксилитолът не повишава нивата на кръвната захар, което му дава предимство пред захарта за по-добър гликемичен контрол.

 

3. Бори се с бактериалната инфекция Candida Albicans

Candida albicans е бактериален вид дрожди, който се намира в стомашно-чревния тракт на повечето възрастни. При някои обстоятелства, Candida albicans може да проникне в червата и да доведе до състояние, наречено кандидоза. Проучвания сочат, че пероралната кандидоза генерира канцерогенни съединения, които могат да повишат риска от рак на устната кухина. А свръхрастежът на кандида не е нещо, което бихме искали да ни се случва. Ксилитолът има подчерта антимикробен ефект и намалява концентрациите на Candida albicans.

ПРЕДИМСТВО: използването на ксилитол може да намали количеството на патогенната бактерия Candida albicans.

 

4. Може да помогне за инхибиране на оралната клетъчна пролиферация

Има редица изследвания как захарните алкохоли могат да повлияят на разпространението на раковите клетки в устата. Интересно е, че заместването на захарта с ксилитол „значително потиска” разпространението на рак на устната кухина. 

ПРЕДИМСТВО: Проучванията за клетъчни култури показват, че ксилитолът може потенциално да играе роля в потискането на пролиферацията на ракови клетки.

 

5. Намалява образуването на плака. Стимулира слюнкоотделянето, което подпомага възстановяването на увередения зъбен емайл - процес известен като реминализация.

Въглехидратите, като захар и нишесте, ферментират бързо и се разлагат до киселини. Образуват лепкава макромолекула, която задържа плаката вурху зъбите и затруднява естествения процес слюнката да ги изчисти. Най-често кариесите се причиняват от стрептококови бактерии, които произвеждат големи количества киселина и разтварят зъбния емайл. Тези бактерии се хранят със захари, но ксилитола спира тяхното развитие.

ПРЕДИМСТВО: Ксилитолът поддържа PH-то в устната кухина и не позволява развитието на бактерии, както и образуването на плака.

 

Microcrystalline cellulose - Микрокристалната целулоза е пречистена, частично деполимеризирана целулоза от влакнести растения.

Най-често се използва като пълнител в хранителни добавки или таблетки, за да им придаде подходящ размер за използване.

Голямо количество целулоза се намира в памука - около 93%, в иглолистните и широколистни дървесни видове съдържанието й е около 60%. За производството обикновено се използват дървесни влакна от сушени растения. Микрокристалната форма е хранителна добавка, която се получава чрез хидролиза - метод на изолиране от растителни материали. Като хранителна добавка се използва често и за прочистване на стомашно-чревния тракт от токсини и тежки метали.

 

Dicalcium phosphate - Дикалциевият фосфат (DCP) е минерал от семейството на калциевия фосфат. Калциевите фосфати са соли, получени от фосфорна киселина.

Този минерал се използва като хранителна добавка - има подчертано противокиселинно действие и предпазва от образуването на зъбен камък. Използва се и при дефицит на калций в кръвта. Подобрява тонуса на мускулите и заздравява костите.

DCP има две химични формули: дикалциев фосфат-безводен (без вода) и дикалциев фосфат-дихидрат, който съдържа две водни молекули.

Изборът в таблетките е дикалциевият фосфат без вода, за да се избегне използването на консерванти.

Дикалциевият фосфат е източник на калций и фосфат, които са ценни вещества в продукти за устна хигиена. Спомага за удължено освобождаване на активните вещества.

 

Sodium bicarbonate - сода бикарбонат

Известна още като натриев бикарбонат, натриев хидрогенкарбонат или просто сода за хляб е продукт с безброй полезни приложения в нашето ежедневие. Содата е незаменима като набухвател в кулинарията, защото при реакция с други вещества отделя мехурчета въглероден диоксид.

Содата бикарбонат (NaHCO3) всъщност е ненаситена натриева сол на въглеродната киселина (H2CO3). За нейните лечебни свойства са изписани томове, а за терапевтичните й свойства никой не спори.

Содата почиства много добре устната кухина, включително и езика, който нямаме навика да почистваме, както правим ежедневно със зъбите. Освен това содата умело се справя с петна от кафе, вино и други напитки и храни, които оцветяват зъбите. Содата предпазва устната кухина от инфекции, налепи и язвички.

Регулира PH-то в устата и неутрализира киселинността - противодейства на бактериите, които причиняват кариес.

 

Kaolin - представлява бяла глина с подчертано антисептично и противовъзпалително действие. Премахва възпалението на венците, предотвратява развитието на бактерии, микроорганизми и вируси. Предпазва от образуването на плака. Намалява чувствителността на зъбите и съпътстващата я болка. Подпомага осигуряването на микроелементи, които запазват минералите и калция в зъбите.

Каолинът се използва още за изплакване на гърлото и устата, както и за измиване на носа.

Каолинът е популярен инструмент в козметологията, традиционната и народната медицина. Съдържа полезни микроелементи като калций, магнезий, силиций, натрий, мед, желязо, фосфор.

 

Sodium lauryl sulfoacetate - Натриевият лаурил сулфоацетат (SLSa) се извлича от кокосово масло и не е сулфат (SLS).

SLSa срещу SLS и SLES - звучат объркващо подобно, но са различни.

Натриевият лаурил сулфоацетат (SLSa) е на растителна основа - извлича се от кокосово масло. Кокосовото масло се използва в натуралните сапуни и измиващия гел например. Кокосовото масло е съставката, която кара сапуните ни да се пенят. Сулфоацетата от кокосово масло осигурява богата мека и нежна пяна на таблетките за почистване на зъби и разпределя съставките им равномерно в устната ни кухина. Сулфоацетатът от кокосово масло е хидрофилен - "обича" водата и я привлича. Получената пяна премахва остатъците от храна, почиства добре устната кухина и има антибактериално действие.

Натриевият лаурет сулфат (SLS) и натриевият лаурил сулфат (SLES) са естери на сярната киселина с изключително малка молекула, която прониква през кожата и предизвиква дразнене. Използват се при производството на детергенти за миене на съдове, перилни препарати и други агресивни почистващи и козметични продукти. Натриевият лаурет сулфат (SLS) и натриевият лаурил сулфат (SLES) са евтини синтетични суровини и за съжаление са масово използвани от големите компании.

 

Menthol - органично съединение извличено от етерично масло на лютива мента.

 

Активен въглен от бамбук - не случайно, е наречен черния диамант. Почиства и избелва зъбите.


Притежава свойството да извлича токсините, да абсорбира миризмите, да почиства и да дезинфекцира устната кухина. Противодейства на микроорганизмите, които водят до възпаление на венците и лош дъх. Бамбуковият активен въглен балансира PH-то в устаната кухина и подпомага останалите съставки в таблетките в борбата срещу кариес. Улавя замърсителите, които променят цвета на емайла и има избелващ ефект. Таблетките с активен въглен са особено подходящи за хора с лош дъх, възпалени и кървящи венци, за пушачи.