Етерично масло от безсмъртниче, 5 мл.

  • Марка: LIDKOR

Маслото от безсмъртниче и с многобройни ползи за тялото и здравето.

Стимулира производството на естествен колаген и еластин.

Подобрява еластичността на клетъчната мембрана. 

Фините линии и бръчки се изглаждат, а тенът на лицето се изравнява.

Успокоява и възстановява увредената от слънчевите лъчи кожа.

Ефективно подобрява общото състояние на кожата.

 

Облекчава състоянието при хемороиди и разширени вени.

Повлиява успешно отоци и предотвратява лимфния застой благодарение на свойството на маслото да подобрява микроциркулацията.

Намалява възпаления на епидермиса.

Подпомага детоксикацията на черния дроб и подобрява функцията на жлъчния мехур.

Влияе благоприятно при болки в сухожилия и стави, както и при синузити, кашлица, възпаление на горните дихателни пътища.

 

Цитофилактичните свойства на безсмъртничето обуславят неговото заздравяващо действие - повишава способността на организма да дели клетки, да отстранява мъртвите и да ги заменя с нови здрави клетки.

Натурален антибиотик.

Противогъбично действие.

Поддържа здравето на нервните тъкани.

 

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

Може да се използва също при белези, стрии, акне, дерматити, кожни раздразнения, херпеси, вкл. Херпес зостер, екземи и псориазис - има силно регенеративно и успокояващо действие.

 

СЪВЕТ

Добавете капка в крема, лосиона или шампоана си и се насладете на здрава, млада и сияйна кожа и коса.Да се използва само за външна употреба чрез разреждане в базово масло, кремове, лосиони, шампоани.

Съхранение: При температура от 5° до 25°С на сухо място далече от източник на светлина и топлина.

ВАЖНО

Всяка информация, съвети и препоръки, съдържащи се тук, или получени чрез друг вид комуникация, в устна или в писмена форма, не са предназначени да заменят или да бъдат заместител на квалифицирана медицинска помощ лекар. 

 

КАК СЕ ИЗПОЛЗВА

Всички етерични масла трябва да се използват върху кожа, разредени в базово растително студено пресовано масло.

Етеричните масла трябва да се съхраняват на тъмно и хладно, далече от деца.

Най-добре е да се използват след предварително направен тест за чувствителност от вътрешната страна на ръката между китката и лакътя. За бременни и кърмачки задължително направете тест. При контакт с очите измийте обилно с вода.

 

- За лице: разредете 1:40, а за тяло 1:100.

- За ароматерапия: добавете няколко капки в арома лампата си и подобрете съня си. Влияе добре и върху имунната система. Може да се втрие и на ходилата за по-добър сън след разреждане в базово масло.

- За детоксикация на черния дроб и за подобряване функцията на жлъчния мехур: Разредете 10 капки в 10 мл. базово масло и масажирайте в областта над черния дроб.

- При отоци, при болки, при артрити, при мускулни натоварвания и схващания, при спортни травми: Разредете 5 капки в една супена лъжица базово масло и нанесете на засегнатото място.

 

СЪДЪРЖА

Етеричното масло от безсмъртниче (Helichrysum Italicum) получено чрез парна дестилация на цветовете от растението безсмъртниче.