Студено пресовано масло от гроздови семки, 50 мл.

  • Марка: LIDKOR

ДЕЙСТВИЕ

  • Защитава кожата от замърсяванията на околната среда.
  • Поддържа влагата и подобрява тонуса на дермата.
  • Поддържа pH баланса на кожата и скалпа.
  • Подсилва клетъчните мембрани.
  • Омекотява и хидратира кожата, действа противовъзпалително.
  • Укрепва еластина и колагена и намалява следите от стареене.
  • Подсилва растежа на косата и защитава косъма от увреждане.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

Кожа
Маслото от гроздови семки е студено пресовано и нерафинирано. Изключително леко е и спада към така наречените „сухи“ масла. Може да се прилага директно върху кожата. Подходящо е за всеки тип кожа. Комедогенният му индекс е нисък – еденица, попива бързо и не оставя усещане за мазен слой. Успешно се бори със свободните радикали и защитава кожата от вредните замърсявания на околната среда. Балансира и овлажнява дермата. Може да се използва като основа за грим. Силен антиоксидант е и намалява следите от стареенето - с високо съдържание на витамин Е. Изглажда фините бръчки. Маслото от гроздови семки е често срещана съставка в много козметични продукти, лосиони и сапуни. Маслото от гроздови семки е антиоксидант и действа благоприятно върху кожата както при вътрешен прием, така и при локално прилагане.

 

Коса

Хидратира и подхранва косъма от корена до върховете. Подсилва растежа на косата и я защитава от увреждане. Подходящо е за чувствителен скалп – поддържа pH баланса на скалпа. Подходящо е за топла маска за коса, която ще подхрани сухата и увредена коса.

 

Физико-химичен състав

Омега-6 (Линолова киселина): 69%
Омега-9 (Олеинова киселина): 16%
Палмитинова киселина: 7%
Стеаринова киселина: 4%

Да се използва за външна употребачрез директно втриване в кожата, косата, ноктите.

Съхранение: При температура от 5° до 25°С на сухо място далече от източник на светлина и топлина.


ВАЖНО

Всяка информация, съвети и препоръки, съдържащи се тук, или получени чрез друг вид комуникация, в устна или в писмена форма, не са предназначени да заменят или да бъдат заместител на квалифицирана медицинска помощ от лекар.