• Новини
  • Серумите – моментална доза активни вещества за кожата
Серумите – моментална доза активни вещества за кожата

Серумите – моментална доза активни вещества за кожата

18 юни 2022
  • Сподели:

 

 

Серумите са допълнително подкрепящо средство към рутинната грижа за кожата – ударна концентрирана доза активни съставки.

 

Те имат различни приложения. Някои са предназначени за подмладяване, други за нормализиране на баланса на влагата и преодоляване на сухотата. Използват се за активизиране на кръвообращението и за оптимизиране на работата на мастните жлези. Могат да повлияят положително пигментацията, да имат избелващо действие. Също са ефективни при възпаление, за подхранване, използват се изключително за стягане на кожата и за намаляване появата на бръчки, за повишаване еластичността на кожата, за укрепване на кръвоносните съдове и за антиоксидантен ефект. Предпазват кожата от негативното въздействие на околната среда.

 

Използването им е препоръчително, когато е необходимо решаване определен проблем – напр. зачервявания, разширени пори, увяхване на кожата на лицето. За разлика от кремовете серумите са силно концентрирани и съдържат в пъти повече биологично активни вещества. Затова и използването им е препоръчително в рамките на максимум 3-4 курса годишно, всеки по около 15 дни.

 

Съвременните серуми имат по-комплексно действие за разрешаване на няколко различни нужди на кожата.

Резултатите от използването на серум може да се види веднага, тъй като, поради високата концентрация на активни вещества, кожата мигновено получава необходимото количество от тях, в най-изчистена форма. Активните компоненти на серума, концентрати на натуралните витамини А и Е, както и полезните минерали лесно проникват в дълбоките слоеве на кожата и оказват своето благотворно въздействие.

 

Как се използва

Правилото е продуктите за лице да се насят в ред от най-леката към най-плътната текстура. Серумът за лице се нанася след измиването и почистването на лицето и преди нанасянето на крем. И тъй като серумът попива много бързо, след две-три минути може да се премине към нанасянето на крема.

Може да се нанесе и върху още влажна кожа, което ще благоприятства лесното му разнасяне. Необходими са буквално 2-3 капки за цялото лице. Нанася се с леки потупвания на кожата, като се избягва областта около очите, тъй като за нея концентрираните серуми са силни и може да се получи раздразнение.

 

Важно

Серумите за подмладяване не трябва да се използват при млада кожа. Добре е да започнем да ги използваме около 30-35 годишнавъзраст. Но ако и тогава все още нямате видими проблеми с кожата, то най-добре изчакайте. Използването на серума не изключва всекидневните средства за грижа на кожата.

Дерматолозите съветват да се придържаме към използването на серум и крем от една и съща серия, защото те обикновено съдържат логично подобни съставките, което блаоприятства по-добро въздействие.