• Новини
  • Ние от Лидкор вярваме, че природата е създала всичко, от което имаме нужда
Ние от Лидкор вярваме, че природата е създала всичко, от което имаме нужда

Ние от Лидкор вярваме, че природата е създала всичко, от което имаме нужда

18 февруари 2022
  • Сподели:

Продуктите на Lidkor са изцяло ръчно изработени в лабораторни условия със 100% натурални съставки, повечето от които са с органичен характер. Всеки продукт изобилства от лечебни, подхранващи и полезни вещества. Кремовете от златната и билковата серия за лице подхранват кожата в дълбочина, като й доставят жизнено важни вещества и я поддържат млада и сияйна. Използваните екстракти от билки се приготвят в лабораторията на Lidkor при контролирани условия и са в помощ на всеки кожен проблем или болки в тялото.

 

Идеята на българската компания е да изхвърли химикалите от ежедневието. Всички продукти са изработени от натурални съставки - сурови студено пресовани растителни масла, билки и етерични масла. Това е качествена балансирана алтернатива директно от природата за ежедневна хигиена и грижа за кожата, защото природата вече е създала всичко от което имаме нужда.

 

В Lidkor подбират внимателно всяка съставка. Използва се щадяща технология, която запазва в максимална степен качествата на суровините в крайния продукт. В лабораторията на Lidkor експериментират, тестват и създават нови рецепти на продукти с български лековити билки, като съчетават науката с баланса, който само природните съставки могат да осигурят.

 

„Преди години аз, самата, използвах масова козметика, като на моменти подбирах и реномирани марки. За съжаление масовата козметика съдържа над 13000 различни химикала, но аз рядко обръщах внимание на съставките изписани на етикета. Проучвания сочат, че жените използваме средно по 12 козметични продукта на ден, което ни излага на 168 химикала (повечето от които токсични). Човешката кожа е динамична, жива тъкан, която цялостно или частично абсорбира всичко нанесено върху нея – средства за измиване и почистване, овлажнители, кремове, маски, грим и др. Повече от 60% от козметиката, която нанасяме ежедневно, прониква през кожата и попада директно в кръвта, а оттам достига до всички значими органи в тялото.”, споделя Людмила Стойчева, създател и мениджър на първата във Варна лаборатория за най-високия клас органична козметика Лидкор.

 

Какво е решението? Използването на натурални растителни масла и лечебните свойства на билките са познати още от древността. В растителния свят има множество природни средства, с които можем да се борим със стареенето на кожата или да лекуваме различни кожни проблеми.